Thursday, November 22, 2012

"MOTO BESAQ"

"Abah!!! abah!!! nanti beli kat tisya moto besaq satu"... hmmmmm....bukan main lagi permintaan anak dara sorang tu...sakan betui...

Ni pasai abah dia la pandai dok p tunjuk moto besaq yang kawan dia beli utk anak dia....hmmm...apa lagi nak la dia... aku geleng kepala ja la....

Esoknya si Tisya tu habaq kat aku kata abah nak beli moto besaq...hahh!!! sudah!!! husband aku ada janji dgn dia ka nak beli moto??? haru ni...aku x dengaq la plak bilakah perjanjian tu termeterai.....isk!!!isk!!isk!!!

Malam tu husband aku balik aku pun tanyala....abg ada janji dgn anak ka nak beli moto tu..... dia kata ada..dia kata "kalau abah ada duit abah beli"....hmmm...boleh ka budak kecik tu nk paham klau ada duit hehehhe......

Adei!!!! pandai sangat dok p kata lagu tu kat anak...budak kecik ni dh paham sgt siap la selagi x dapat dok tanya la...aku klau boleh x nak la....cam x sesuai lagi kot nak beli umur baru 2 tahun 7 bulan xkan dh nak naik moto besaq yg ada bateri tu...lagi pun satgi tok dia marah plak wat semak rumah ja hehehehe.....

Husband aku kata dia nak beli gak kat anak....hmmmm...."ikut suka la" aku kata...klau kata jgn pun mesti nak beli gak kat anak kesayangan dia tu....

Semalam husband aku balik awai...dia habaq dia dh beli kat anak moto tu..tedia...beli sungguh...aku kata jgn bwk kluaq lagi satgi la...ok....dia pun letakkan kat luar rumah...kebetulan budak Tisya tu dok dalam bilik Ateh dia aku pun amik kesempatan p la tgk kat luaq..besaq gak la moto tu...pastu tetiba ja dengaq sora si Tisya tu dh mai..apa lagi nampak la....

Syok sakan la dia...husband aku pun bawa msk dalam rumah...dia pun naik la tapi tu la org kata.......sembang ja kemas rupanya penakut...hehehhehe....nak bagi moto tu gerak x mau takut...laaa...beli mahai2 takut la plak....tapi nak sgt2 moto besaq...adei...anak-anak!!!! bikin gempak saja lebih....

Last2 moto tu letak kat tepi ja...tunggu masa dia berani baru leh bawak...klau setakat duduk ja x pala....hmmmm macam2 .......

Ni dia moto tu harap2 lepas ni dia nak la naik klau x rugi maaaa......beli....huhuhuhuhu.....
















8 comments :

  1. tedia.. kotla nak beli skuter ka apa ka... adoi...
    jangan wisau, anak kawan kiter baru setahun gitu dah nek notor beteri tu... apatah lagi yang dah cekap jalan macam tisya ty.. hoho

    syokla dia pasni (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cekap jalan tapi penakut hangit hehehe...dok tolak kot blakng ja moto tu hihihi....

      Delete
  2. amboi Tisya..meh untie nak pinjam sat moto tu leh dak?

    ReplyDelete
  3. chanteknye moto tu...xpa...nanti nanti dia brani larr tu....

    ReplyDelete
  4. Wah, bestnya abah dia beli motor besaq. Ni kalu dapat kat anak akak yang kecik tu, tak turun-turun ni. Bahaya... :)

    ReplyDelete
  5. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  6. lamaaaaaaaaaaaaaaaa puan eeiyss tak menjenguk ke blog teman2... moga ceria2 selalu.. im back! hehehhehe (^___^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...